Slide # 1

Slide # 1

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts Podívejte se

Slide # 2

Slide # 2

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts Podívejte se

Slide # 3

Slide # 3

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts Podívejte se

Slide # 4

Slide # 4

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts Podívejte se

Slide # 5

Slide # 5

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts Podívejte se

 

Špenát

Recept na Špenát

Udělejte radost vašim známým a připravte pro ně ten nejlahodnější Špenát, který kdy jedli.

ČAS PŘÍPRAVY:

30 minut

INGREDIENCE:

  • 1 kg špenátu
  • 5 dkg másla
  • 1/2 cibule
  • 1 dkg hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 1/8 l mléka
  • sůl

POSTUP

Čistě obraný a opraný špenát krátce povaříme v dostatečném množství vody, a když jsou listy měkké, scedíme a vodu dáme zvlášť. Špenát posekáme.

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, podlijeme vodou ze špenátu a přidáme špenátový protlak. Podušený špenát zjemníme mlékem, popřípadě žloutkem. Můžeme přidat i stroužek česneku.

Připravujeme-li zmrazený špenát, připravíme si cibulovou jíšku, do které přidáme zmrazený blok a po chvíli jej nožem rozkrájíme na více dílů, aby se lépe prohříval a mícháme.

Špenát dusíme jen 4-6 minut.

Můžeme jej podávat s vařeným vejcem či masem. Jako přílohu je možné použít brambor či bramborové knedlíky.