Domácí pečivo

Domácí pečivo

Udělejte si doma domácí pečivo. Ušetříte. Podívejte se

Kuřecí roláda

Kuřecí roláda

Uvařte si výbornou kuřecí roládu. Ideální pro více hostů. Podívejte se

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Výborně se hodí na večeři nebo při prípravě chlebíčků. Podívejte se

Čokoládová poleva

Čokoládová poleva

Oslaďte si život touto čokoládovou polevou. Podívejte se

Hovězí guláš

Hovězí guláš

Připravte pro své známe ten nejlepší hovězí guláš. Podívejte se

 

Špenát

Recept na Špenát

Udělejte radost vašim známým a připravte pro ně ten nejlahodnější Špenát, který kdy jedli.

ČAS PŘÍPRAVY:

30 minut

INGREDIENCE:

  • 1 kg špenátu
  • 5 dkg másla
  • 1/2 cibule
  • 1 dkg hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 1/8 l mléka
  • sůl

POSTUP

Čistě obraný a opraný špenát krátce povaříme v dostatečném množství vody, a když jsou listy měkké, scedíme a vodu dáme zvlášť. Špenát posekáme.

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, podlijeme vodou ze špenátu a přidáme špenátový protlak. Podušený špenát zjemníme mlékem, popřípadě žloutkem. Můžeme přidat i stroužek česneku.

Připravujeme-li zmrazený špenát, připravíme si cibulovou jíšku, do které přidáme zmrazený blok a po chvíli jej nožem rozkrájíme na více dílů, aby se lépe prohříval a mícháme.

Špenát dusíme jen 4-6 minut.

Můžeme jej podávat s vařeným vejcem či masem. Jako přílohu je možné použít brambor či bramborové knedlíky.

jan_andel_72dpiPŘES 10 LET SE ZABÝVÁM ZDRAVÝM VAŘENÍM…

„Z mých zkušeností jsem pro vás připravil 101 receptů, které vám pomohou žít zdravěji" 

Tuto jedinečnou knihu vám zašlu gratis na e-mail.

Vaše emailová adresa:

 

kniha receptů

Vaše údaje podléhají zákonu o ochraně osobních údajů. Tímto se zavazuji, že nikdy nebudou zneužity nebo poskytnuty třetí straně.