Domácí pečivo

Domácí pečivo

Udělejte si doma domácí pečivo. Ušetříte. Podívejte se

Kuřecí roláda

Kuřecí roláda

Uvařte si výbornou kuřecí roládu. Ideální pro více hostů. Podívejte se

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Výborně se hodí na večeři nebo při prípravě chlebíčků. Podívejte se

Čokoládová poleva

Čokoládová poleva

Oslaďte si život touto čokoládovou polevou. Podívejte se

Hovězí guláš

Hovězí guláš

Připravte pro své známe ten nejlepší hovězí guláš. Podívejte se

 

Koprová omáčka

Recept na koprovou omáčku

Udělejte radost vašim známým a připravte pro ně tu nejlahodnější koprovou omáčku, kterou kdy jedli.

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut

INGREDIENCE:

1 kelímek smetany ke šlehání
3 lžíce másla
500ml hovězího vývaru
5 lžic hladké mouky
3 lžíce oleje
500ml plnotučné mléko

POSTUP:

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.